Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skvěle napsáno.Karma

1 0
možnosti

Rodiče, kteří odmítají očkovat své děti, jsou sobci, kteří zneužívají situace, kdy jejich děti mohou zásluhou jiných zodpovědných rodičů žít v proočkovaném (tedy bezpečném) prostředí, o které se ale oni sami nezasloužili. Využívají výhod očkování, ale (případné) riziko s tím spojené nechávají na jiných. Je to nefér. A to se nechci nějak moc rozepisovat o tom, že souvislost očkování s některými onemocněními (autismus) nebyla nikdy zcela jasně prokázána.

3 0
možnosti
Foto

Výborně shrnuto, trefně napsáno. Děkuji. Opravdu mi to udělalo radost. Budu Vás sledovat:)

3 0
možnosti

Problém s nedostatečnou proočkovaností/ochotou k očkování, by snadno a rychle vyřešily zdravotní pojišťovny ... kdyby jim stát/zákon dovolil ten problém řešit.

0 0
možnosti
Foto

A jak myslíte, že by to pojišťovny měly řešit? Ať to rovnou řeší stát. Když uměl vyhnat kuřáky z restaurací, aby neohrožovali nekuřáky, tak ať si poradí s nezodpovědnými, nebo hloupými lidmi, kteří jiné ohrožují tím, že nenechají své dítě očkovat.

0 0
možnosti
Foto

S očkování se začalo už na konci 19 století a do dnešní nebylo nikým prokázáno, že by očkování způsobovalo vzniku autismu, alergií, ochrnutí. To jsou vědecky nepodložené lži. To, že očkování má u některých dětí vedlejší reakce, jako je otok ruky, anebo horečka je věcí zcela normální a po několika dnů odezní. V dobách, kdy se očkovalo, rodiče si z těchto reakcí nedělali nic, protože věděli, že k to k tomu patří a že jejich dítě, díky očkování bude imunní proti některým nemocen. Je zajímavé, že to byla církev, která při křtu nabádala rodiče, aby nechaly očkovat své dítě, protože dětská úmrtnost na nemoci, které se dnes díky očkování nevyskytují, byla děsivá. Z 11 dětí do dospělosti přežily dvě a až tři. Očkování je založeno dlouhodobě na vědeckém poznání a to od 19 století a neprokázalo škodlivost očkování, ale naopak díky povinnému očkování se lidstvo definitivně vypořádalo s černými neštovicemi. Nemoc, na kterou zemřely v historii miliony lidí, se již na světě vůbec nevyskytuje a dokonce již bylo i očkování proti ní zrušeno. Díky očkování, povinnému očkování, se dramaticky snížil výskyt mnoha dalších závažných onemocnění - namátkou záškrt, tuberkulóza, spalničky.

7 0
možnosti
Foto

H54a91n70a 75V27l80k27o96v71á

12. 2. 2019 17:14

Taky nejsem lékař, nicméně očkovaná jsem i se svými dětmi. Věřím totiž statistikám a lidem v oboru vzdělaným více než bioženkám.

Dokud svými domácími porody ohrožují sebe a své dítě, je mi líto dítěte ale moc se mne to netýká.

Neproočkovanost a následné šíření nebezpečných infekčních nemocí (nejen spalniček) ohrožuje totiž i ty očkované (to je pro tu pí s Černým Petrem - zkratka pí je v češtině regulérní zkratka pro paní, kdybyste něvěděla...)

A závěrem příhoda ze školky mé dcery - točila se jim tam spála. My jsme ji měli během jednoho školního roku 3x.

Když jsem po druhém "kole" přivedla dceru do školky, převlékala tam zrovna jiná matka dítě s evidentními příznaky - červené tváře, malinový jazyk...Upozornila jsem ji že dítě má spálu a nemůže do kolektivu. Odpověděla mi že "nemá teplotu" a hodlala ho ve školce nechat.

Pominu-li fakt že je to velmi nebezpečné v následcích pro samotné dítě (zejména riziko poškození srdce), je to velmi bezohledné k okolí.

Mé děti také prodělaly spálu bez teplot, přesto musely několik týdnů ležet a denně jsem je vozila na injekce antibiotik....

Tož tak asi k tomu jak každý rodič ví "co je pro jeho dítě nejlepší"....

11 0
možnosti

Pod to bych se podepsal....R^

1 0
možnosti
Foto

Očkování se v době "temna" stalo spásou nepříliš moudrého lidstva před mnohými smrtelnými nemocemi a teď v době osvícené je pro řadu mimořádně chytrých hrozbou, které se obloukem vyhýbají, jen proto, že pár jedincům neprospělo. To by mohli odmítat i operaci slepého střeva, protože i u ní by se našly případy, kdy pacient zákrok nepřežil.

0 0
možnosti

Copak jste neočkovaná? Tak se nechte naočkovat a máte to v suchu.

Máte těžce nemocné dítě, které být očkováno nemůže? Černý Petr. U nás v rodině toho očkování napáchalo dost. Čený Petr. Ale proč bych si ho proboha měla tahat znovu?????? Dvakrát naprosto stačilo. A nejhorší je, že máte pro očkování problémy, tak na vás stejně všichni házejí bobek, protože očkování přece negativní následky nemá, nemá a nemá!

Ostatní ať klidně očkují, nemám potřebu jim to vymlouvat, ale já už tu ruskou ruletu podstupovat nebudu. A už vůbec ne na základě Vašeho vyčítavého článku.

0 15
možnosti
Foto

Nebyla to jen souhra náhod, kdy se sešlo očkování s nějakými problémy, které by nastaly tak jako tak?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS